Koko koulu Suomenlahti-retkellä

Olimme Munkkiniemen rannassa viettämässä rantapäivää 3.10.2014 Suomenlahti-teemavuoden kunniaksi. Päivä oli harmaa, mutta yllättävän lämmin. Ihan hyvä rantakeli siis. Haastattelimme koulumme oppilaita ja kysyimme, miksi olimme tulleet rantaan. Kaikki eivät tienneet, miksi olimme rannalla. WP_000012

Haastattelimme kolmasluokkalaista poikaa. Hänen mielestään rannalla oli ollut kivaa. ”Me ollaan rakennettu neppisautorata ja ajettu sillä”, poika sanoi. Kysyimme: ”Tiedätkö, miksi olemme täällä?” Ja hän sanoi tietävänsä.WP_000004

Kysyimme kakkosluokkalaiselta tytöltä, onko ollut kivaa, mitä olette tehneet ja tiedätkö, miksi olemme täällä. ”Täällä on ollut kivaa. Me rakennetaan hiekkalinnaa. En tiedä, miksi olemme täällä”, hän vastasi.

Haastattelimme viidesluokkalaisia poikia. He sanoivat, että he odottavat kivaa päivää ja että he aikovat ”väärentää” kasveja paperille.

Eli kaikkien mielestä oli ollut kivaa. Vai olivatko kaikki sitä mieltä?

Kahden nelosluokkalaisen pojan mielestä rannalla ei ollut kivaa. Myös viidesluokkalaisen pojan mielestä oli aika tylsää, koska hän oli kuulemma tehnyt vain biologian monistetta.

Näiden lisäksi retkellä syötiin eväitä, leikittiin ja otettiin selfieitä.

image
4A:n kiviasetelmia

image image image image image image image image image image image image image image