Neloset Anannatalolla: Grafiikka

Ensimmäisellä kerralla ensin tutustuimme opettajamme Tizziin ja hän kertoi eri paksuisista ja tummista lyijykynistä esim. 4B 3B 4H. Sitten Tizzi kertoi mitä tällä kurssilla tapahtuisi ja mitä töitä tekisimme. Saimme omat linolaatat ja maalasimme laatan päälle telalla. Sitten laitoimme maalatun linon paperin päälle ja pyöritimme prässin läpi. Teimme sellaisia töitä monia ja niitä jatkaisimme ensi kerralla. Lopuksi Tizzi antoi meille pienet palat suklaata jonka jälkeen lähdimme.

Toinen kerta oli tosi hauska, koska kaiversimme joillekin linoläpysköille. Ne siis olivat kuin joku alusta. Sitten sitä alustaa piti lämmittää että se pysyisi niin kuumana että sitä pystyisi leikkaamaan tai no kaivertamaan. Meille annetiin semmoinen juttu, joka oli niin kuin veitsi jolla me pystyimme kaivertamaan jotain kuvioita joiden aiheen me saimme itse päättää. Meidän opettajamme opetti meille miten pidetään sitä veistä jolla kaiversimme. Sitten maalasimme niille läpysköille pienillä teloilla. Sitten me painoimme ne läpyskät joilla oli siis ne kuviot ja niistä tuli tosi hienoja, olimme siis laittaneet niiden alustojen päälle paperit joihin tuli ne kuviot.

Kolmannella kerralla painoimme kuvia muotilta paperille. Se oli aika hauskaa. Painaminen oli välillä vähän hankalaa, mutta kyllä se aina lopulta onnistui. Ensin maalasimme muotin, sitten painoimme sen paperille. Kun alkaa painamaan, pitää ensin laittaa paperi paperin panokoneeseen. Sitten laita kangas sen päälle ja sitten rullaa se paino koneen läpi. Minä opin painamaan painokoneella ja kaivertamaan kuvioita levylle.

Neljännellä kerralla teippasimme muovipalan kuvan päälle jonka halusimme tehdä. Sitten otimme kuivaneulan, jolla voisimme kaivertaa kevyesti teippaamaamme muovipalaa. Viimekerroilla tekemämme kaiverrustyöt joihin oli jo kaiverrettu, laitettiin sen kuvion päälle tavallista paperia että kuvion ulkoreunoihin tulisi lisää väriä. Sitten laitoimme ulkoreunoihin mustaa ja painoimme sen paperille. Oli todella hauska tunti ja odotin jo seuraavaa kertaa. Tuolla tunnilla kaikki oli mukavaa!

Viides kerta oli hauska ja silloin tehtiin eniten töitä. Ne ryhmäläiset, jotka eivät olleet tehneet muovinpalaan kuivaneula kaiverrusta, tekivät sen valmiiksi. Mutta ensin saimme metallipalan, sitten teimme permanenttitussilla siihen kuvioita joka paikkaan ja lopuksi metallin reunat sillä samalla tussilla. Sen jälkeen opettaja Tizzi laittoi metallimme happoon. Sen jälkeen menimme katsomaan tanssiryhmän esitystä. Sillä välin saimme muovinpalan ja maalasimme sen päälle pahvin paloilla. Niitä teimme kolme. Painoimme märälle paperille, koska muuten värit eivät olisi jääneet paperille. Sitten otimme metallimme pois hapoista, Tizzi maalasi ne ja painoi paperille. Haluaisin uuden 5 x 2 kurssille. Opin jotain hapoista ja että joissakin kynissä on alkoholia.

Me painoimme grafiikassa prässillä linosta, muovista ja metallista paperille. Siellä oli tosi kivaa. Opettajan nimi oli Tizzi. Opin esimerkiksi mitä kirjoitetaan taideteosten alle.

Grafiikkatöitä

Grafiikkatöitä