Neloset Annantalolla: Valokuvaus

Ensimmäisellä keralla keskustelimme mitä Annantalolla pystyy tekemään ja milloin Annantalolle voi tulla. Opettelimme kameran käyttöä, miten otetaan kuva ja katsotaan kuvia. Teimme kameralla tehtäviä, jossa piti ottaa kuvia tietyistä asioista, jotka oli paperilla valmiina. Katsoimme miten kamerasta pitää ottaa kiinni. Juttelimme onko jollain omaa kameraa ja osaako joku käyttää kameraa tai ottaa kuvia kameralla ja onko joku ottanut kuvia kameralla ja mitkä meidän nimet ovat ja opettajan nimi on. Opettajan nimi oli Anne.

Toisella keralla me olimme pimeässä huoneessa ja heiluttelimme taskulamppuja kameraa kohti ja kamera otti valoa kolmenkymmenen sekunnin ajan, meillä oli myös värikkäitä taskulamppuja.

Minä opin kuvaaman tuollaisella tavalla. En olisi muuten varmaan ikinä oppinut jos en olisi ollut Annantalolla tai siellä valokuvausryhmässä.

Kaikista hauskinta oli minun mielestä toinen kerta mistä nyt kerron, toisella kerralla kivointa oli kun saimme kokeilla sitä kuvausta erilaisilla pienillä lampuilla.

Aloimme kuvaamaan omaa animaatiota. Ensiksi me teimme muovailuvahalla meidän ihmiset (tai ukkelit jos tarkkoja ollaan mutta jatketaan). Sen jälkeen aloitimme kuvaamaan ja minun animaation nimi oli Double Kill. Kun olimme kuvanneet animaation, saimme mennä tietokoneelle. Poistimme ja muokkasimme animaatiota. Minun mielestä kivaa oli kolmannella kerralla kun sai muokata sitä. Ja kun se valmistui minä opin kuvaamaan paremmin ja käyttämään oikeaa kameraa (ei kännykkäkameraa). Kun tunti loppui, niin tuntui että olimme olleet siellä vain 5 minuuttia. Mutta aloin kyllä heti odottamaan seuraavaa kertaa. Mutta animaatioiden tekeminen oli aika vaikeaa, koska en ollut sitä ennen tehnyt niitä. Kiitos kuvaopettaja.

Teimme animaatioita ja kuvasimme ulkona. Opin käyttämään BR-tietokoneohjelmaa. Hauskin asia oli kun kuvasin kaverin kanssa animaatiota.

Me latasimme tekemämme animaation ja kaikki kuvaamamme kuvat levylle. Otimme neljännellä kerralla Annantalon ulkopuolelta kuvia ja leikkasimme tietokoneella meidän omat kuvat niiden päälle niin että ne näyttäisivät epäaidoilta. Annantalolla opin käyttämään kameraa.

valokuva-2 muokattu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viidennellä kerralla myös kävimme katsomassa tanssiryhmän esitystä ja sitten palasimme valokuvausryhmän huoneeseen hakemaan työt ja sitten palasimme koululle. Annantalolla oli hauskaa muovailla animaatioon ukkelit ja tehdä sitä animaatiota, jonka nimi on Hullu hirvi. Siellä oli myös mukavaa ottaa kuvia eri asioista. Olisin halunnut jatkaa valokuvaus ryhmässä ainakin vielä kymmenen kertaa.

valokuva-1 muokattu