Rehtori haastateltavana

13886262_484685051737579_7122975447927249742_nMiten päädyit rehtorin/opettajan ammattiin?

– Olen halunnut opettajaksi ensimmäisestä päivästä lähtien, kun olen ollut ekalla luokalla.  Olen tullut koulusta ja äitini sanoi, että minusta tulee opettaja. Se on pitänyt. Halusin opettajaksi ja halusin nähdä tätä koulun johtamista. Sitten minusta tuli rehtori.

Mitä mieltä olet koulumme opetuksen laadusta?

– Mielestäni Munkkivuoren ala-asteella saa erittäin laadukasta opetusta ja opettajat ovat tosi taitavia ja innokkaita kehittämään myös koulua, että voimme olla onnellisia opetuksen laadusta.

Mistä pidät eniten tässä koulussa?

–  MIelestäni täällä koulussa on  ihanat oppilaat, tosi aktiiviset oppilaat, kohteliaat oppilaat, ja sitten täällä on aivan upea henkilökunta.

Mitä parannuksia haluaisit tehdä koulussamme?

– No meillä varmasti iso parannus tulee vuoden päästä, kun meidän koulua aletaan peruskorjata, niin saadaan vähän nykyaikaisempia tiloja ja sellaisia monipuolisempia tiloja. Sitten kun me saadaan se uusi koulurakennus, niin sitten voidaan varmasti siinä kohdassa miettiä, millaista opetusta ja oppimista meillä voi tehdä.

Jos olisit jonkun aineenopettaja, niin mikä aine se olisi?

– Varmaan tykkäisin musiikista. Tykkään liikunnasta ja ympäristötiedosta.

Mitä mieltä olet rehtorin lomista?

– Rehtorilla on niin sanotusti normaalit lomat. Rehtori yleensä jää lomalle siinä juhannuksen aikaan, ehkä juhannuksen jälkeen ja sitten tulee heinäkuun lopussa takaisin töihin valmistelemaan seuraavaa lukuvuotta, että ne lomat on ihan ok.

Mitä mieltä olet kouluruuastamme?

– Kouluruoka on ihan hyvää.

Mikä on rehtorin työssä vaikeinta? 

– Rehtori joutuu joskus tekemään aika vaikeita asioita ja päätöksiä. Niitä päätöksiä pitää miettiä tarkasti, ja ne on joskus tosi vaikeita, kun pitää miettiä, että miten jonkun tilanteen ratkaisee sillä tavalla oikein ja hyvin. Se on ehkä vaikeinta. Joskus rehtorin työssä on sellaisia kiirejaksoja. Tuntuu, että on niin paljon tekemistä ja joutuu hyvin paljon olemaan täällä kansliassa papereitten ja tietokoneiden kanssa, niin välillä on tosi kiire.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Vapaa-ajalla näin keväisin tykkään hoitaa omaa puutarhaa, istuttaa sinne kukkia ja katsella, kun kaikki kasvaa siellä. Sitten käyn kuntosalilla ja sitten minulla on sellainen rakas harrastus moottoripyöräily. Sitä teen kesäisin ja ihan sellaista normaalia kotielämää. Kuljetan lapsia treeneihin ja oleillaan kotona, ulkoillaan ja muuta sellaista.

Minkälaista musiikkia kuuntelet?

– Kuuntelen hyvin monenlaista musiikkia. Se riippuu vähän fiiliksestä, mutta kyllä ehkä erityyppiset rokit on niitä minun juttuja.

Haastattelijoina toimivat kevään 2016 6.-luokkalaiset